DOMINICA: Het eiland ligt halverwege de oostelijke Caribische archipel, op slechts enkele kilometers van Martinique in het zuiden en Guadeloupe in het noorden. Het kleine eiland (ter grootte van de helft van de provincie Utrecht) behoort tot de Bovenwindse Eilanden van de Kleine Antillen en is dunbevolkt; een aanzienlijk aantal van de 72.000 inwoners bevolking woont in en rond de hoofdstad Roseau. Engels is de officiële taal. Dominica heeft een tropisch klimaat. De temperaturen liggen gemiddeld tussen de 25 en 30 graden.
Het tropische regenwoud van Dominica staat bekend als “The Nature Island” en bestrijkt tweederde van het eiland. Het biedt plaats aan 1200 plantensoorten en bijna 200 vogelsoorten. Rivieren, meren, beken, watervallen en thermale bronnen zijn er in overvloed, gevoed door de hoge jaarlijkse regenval van het eiland. De vulkanische vorm wijst op een uitgebreide geothermische activiteit – zelfs onder water. De kust van Dominica is ideaal om te duiken. Je vindt hier dolfijnen, walvissen, kleurrijke vissen en zeldzame koraalsoorten.
In 2017 werd Dominica op volle kracht geraakt door Orkaan Maria; 90% van het eiland werd verwoest of ernstig beschadigd.
DOMINICA

HOTEL THE CHAMPS

Kaart Hotel The Champs - Dominica  Hotel The Champs - Dominica       

Bekijk meer foto’s >>

Het prachtige, kleinschalige 3-sterren hotel “The Champs” ligt op een heuvel in het dorpje Picard met fraai uitzicht over het stadje Portsmouth en de achterliggende Caribische zee.
Het bevindt zich op 5 kilometer van Cabrits National Park en op circa 45 autominuten van de luchthaven Melville Hall.
De Nederlandse eigenaren zijn zeer goed op de hoogte van de vele mogelijkheden die Dominica biedt.
 
De kamers zijn comfortabel en uitgerust met kingsize bedden, eigen badkamer, een flatscreen-tv, koelkast en koffiefaciliteiten.
U kunt dineren in het restaurant. Gratis WiFi
Aantal gastenkamers: 5
 
Nederlandse eigenaren:  Lise van de Kamp & Hans Schilders

VERANDA VIEW GUESTHOUSE

Veranda View Guest House - Dominica (kaart)  Hermien Kuis  Veranda View Guesthouse  Veranda View Guesthouse  Veranda View Guesthouse  Veranda View Guesthouse

Bekijk meer foto’s >>

Veranda View Guesthouse ligt op een absoluut prachtige en idyllische plek bij het schilderachtige vissersdorp Calibishie op het noordelijk deel van het Caribische eiland Dominica. Deze kleinschalige Bed & Breakfast ligt direct aan een mooi wit zandstrandje van de Atlantische Oceaan en dichtbij restaurants en kleine supermarkten.
 
De kamers zijn eenvoudig maar smaakvol met Caribische en Europese elementen door de Nederlandse eigenaresse ingericht. Ze beschikken over een volledig uitgeruste kitchenette met een koelkast en keukengerei, en een eigen badkamer met douche en toilet.
Gratis WiFi. Kabeltelevisie aanwezig.
Vanaf de begane grond is er directe toegang tot een kleine privé-strand.
Aantal gastenkamers: 3
 
Nederlandse eigenaresse: Hermien Kuis

NL-GESPROKEN
wenst u  een prettig verblijf, wáár ook ter wereld . . .