Letland is een populaire toeristische bestemming voor natuurliefhebbers en iedereen die geïnteresseerd is in middeleeuwse architectuur en strandvakanties. Voor Nederlanders en Belgen is het een goedkoop vakantieland. De voertaal in Letland is het Lets; in de Letse steden en andere toeristencentra kan men met Engels prima uit de voeten.
Het dunbevolkte Letland ligt aan de Oostzee, tussen Estland en Litouwen in. De drie landen vormen samen de Baltische Staten. Tot 1990 behoorde Letland toe aan de Sovjet-Unie en sinds die tijd is het een onafhankelijke, parlementaire republiek en behoort het tot de Europese Unie (EU).
Het land is overwegend vlak met uitgestrekte merengebieden, ontelbare rivieren en beken, moerassen en uitgestrekte  wouden en heeft een mooie, bijna 500 kilometer lange kustlijn bestaande uit zandstranden, grillige rotsformaties en duinen.
Letland heeft een lange historie en dat is terug te vinden in de vele oude kastelen en kerken uit verschillende tijdperken.
Riga (ruim 800.000 inwoners) is de hoofdstad van Letland en staat bekend als de Europese stad met het grootste aantal architectonische meesterwerken in de Art Nouveau stijl. Deze gebouwen zijn gebouwd aan het begin van de eeuw, toen deze voormalige Hanzestad een van de rijkste Europese steden was. Het historische stadscentrum is te vinden op de werelderfgoedlijst van UNESCO.

NL-GESPROKEN ACCOMMODATIES 
IN 
LETLAND
 

CORONA UPDATE
Corona Update


Check HIER voor vertrek
alle
risico’s en andere
belangrijke
informatie in
het reisadvies van
het
Ministerie van Buitenlandse
Zaken.

Holandiesi House
Holandiesi

Acc.-type: Vakantiehuis
Ķesterciems (kaart)
Golf van Riga
Vakantiehuis: 1-4 pers.
Ned..-/Letse eig.: Elle &
Inguna de Jong

 

Meer info  >>

NL-GESPROKEN
wenst u  een prettig verblijf, wáár ook ter wereld . . .