DE AZOREN liggen midden in de Atlantische Oceaan en bestaan uit zeventien eilanden, waarvan negen bewoond. Deze negen zijn São Miguel, Terceira, Pico, Santa Maria, Faial, São Jorge, Graciosa, Flores en Corvo. Alle eilanden hebben fantastische wandelmogelijkheden; er zijn 68 veilige, uitgezette wandelroutes die zowel rustige wandelaars als adrenalineverslaafden zullen bekoren. São Miguel is het meest populaire en bezochte eiland van de Azoren. Op Santa Maria zijn prachtige witte zandstranden. Het eiland met de hoogste berg (2.351 m) is het fraaie Pico en het beste eiland qua cultuur is Terceira.
De archipel is een autonome regio van Portugal. Bij aankomst vanuit Nederland, België of andere Schengen-landen, wordt door de douane dus niet gecontroleerd. Natuurlijk moet u wel over een geldig paspoort of identiteitskaart beschikken.
De temperaturen op de Azoren zijn redelijk constant en aangenaam. In de winter wordt het zelden onder de 14 graden Celsius en in de zomer zal de temperatuurmeter niet veel verder stijgen dan ongeveer 27 graden Celcius.

NL-GESPROKEN 
ACCOMMODATIES OP DE AZOREN
 

VILA HOLANDA BED & BREAKFAST (Pico)

PT - Kaart Vila Holanda Bed & Breakfast  40146679  40146655  40146671  40146658  40146666

Bekijk meer foto’s >>

Bed & Breakfast “Vila Holanda” bevindt zich in het dorpje Santana op het prachtige Pico, één van de negen bewoonde vulkaaneilanden van de Azoren-archipel.
Er is een rechtstreekse vliegverbinding met Lissabon; Vila Holanda ligt op tien autominuten van de luchthaven van Pico.
Het eiland Pico, dat haar naam ontleent aan de 2351 meter hoge bergtop, heeft een groot aantal wijnvelden bestaande uit een labyrint van kleine stukjes ommuurd land. Dit eeuwenoude wijngaardenlandschap staat op de Werelderfgoedlijst van UNESCO.
Op talrijke plekken op het eiland zijn wandelroutes uitgezet. Maar ook met de huurauto of per fiets kan het eiland prima worden verkend.
Door het subtropisch klimaat en dankzij de geïsoleerde ligging van de Azoren is er een bijzondere flora en fauna met verscheidene endemische soorten.
Voor duikliefhebbers is Pico een paradijs en is het dé plek om walvissen, dolfijnen en vogels te spotten.
De eigenaar informeert zijn gasten graag over het eiland, bezienswaardigheden, restaurants, etc. Ook is hij graag bereid behulpzaam te zijn bij de huur van een auto.

“Vila Holanda” heeft een prachtige ligging op het eiland Pico, met een zeer mooi uitzicht over de Atlantische Oceaan en naar het buureiland Sao Jorge. Vanuit de tuin is er een schitterend uitzicht op de majestueuze berg Pico.
De gastenverblijven beschikken over een badkamer, gezellig zitje, terras, koelkastje, koffie- en theefaciliteiten alsmede een campingbedje en kinderstoel. In Casa Atlantic, geschikt voor maximaal vier personen, is een televisie aanwezig en een WiFi-aansluiting. Casa Pico is geschikt voor maximaal twee personen en heeft geen televisie. Op het terras kan gebruik gemaakt worden van WiFi.
Het verzorgen van lunchpakket en/of diner is mogelijk.
Aantal kamers: 2

Nederlandse eigenaar:  Matt van Dijk

BED & BREAKFAST VILA BELGICA  (Faial)

PT - Kaart Vila Belgica   55869170  55869172  55869144  55869135  55869206

Bekijk meer foto’s >>

Vila Belgica ligt midden in een zeer landelijke en rustige omgeving vlakbij het stadje Horta op het eiland Faial.
 
De stijlvol ingerichte B&B-kamers beschikken over een privé badkamer.
Heel mooi ingerichte tuin en terras waar men zich vrij kan bewegen en volop genieten van de landschappen.
Gratis WiFi.
Aantal kamers: 6
 
Vlaamse eigenaresse:  Yvette de Schutter

Het Boetje
sao-miguel

Acc.-type: Appartement
Lagoa / Azoren (kaart)
Eiland: São Miguel 
Appartement: 1 (x 2 pers)
Ned. eig.: Karen Esser
 

 

Meer info  >>

    BOOKING.COM
   Accommodaties op de
Azoren

 

Appartementen
Hotels
Bed & breakfast’s en Pensions
Vakantiehuizen


 

Eigenaren / verhuurders
spreken vaak ook Engels

NL-GESPROKEN
wenst u  een prettig verblijf, wáár ook ter wereld . . .